Välkommen till Tillsammansivinter.se

Nu är vintermånaderna här och det ser ut som att viruset tänker hålla oss sällskap ännu en årstid. I en tid när mycket inte är som vanligt vill vi fortsätta att erbjuda träning, gemenskap och aktiviteter på tillsammansivar.se. Ett annat sätt att vara tillsammans när vi inte kan ses på riktigt. Kom in till oss, telefonfika, gå en digital kurs, träna eller gör månadens aktivitetsbingo. Välkommen!

Dagens övning

297. Raka armlyft

297. Raka armlyft

Raka armlyft
Sitt på en stol utan att vila ryggen mot ryggstödet eller stå upp. Jobba med lätta tyngder, t ex två vattenflaskor à 50 cl. Håll armarna framför dig med tyngderna i handen, handryggen uppåt. Lyft armarna uppåt, armen ska vara helt rak. Stanna där det känns bra, lyft aldrig över axelhöjd (titta gärna i spegel). Sänk ned igen, håll emot på vägen ned. Upprepa.

Varje dag får du en ny övning. Ett tips är att skapa en ny god vana, till exempel göra övningen efter frukost varje dag. Eller sätta ihop de övningar du gillar till ett eget träningsprogram.

Månadens aktivitetsbingo

Varje månad får du ett nytt aktivitetsbingo, utmaningar för kropp, knopp och själ. Gör aktiviteterna på egen hand eller utmana en kompis på distans.  

Dagens fråga

Utmana dig själv med dagens fråga! Kan du svaret?

Varje dag kommer en ny fråga som handlar om livsstil, våra diagnoser eller om Riksförbundet HjärtLung.

Vad vill du göra?

Träna?

Här har vi samlat alla motionsprogram som vi tagit fram. Det finns filmer med träning från några minuter till en timme. Och program med övningar som du kan göra hemma, med och utan redskap. Bra träning är träning som blir av. Vad är du sugen på idag?

Mötas och lära?

Vill du boka en telefonfika? Gå en digital kurs och få nya kunskaper om sömn, stresshantering eller ensamhet? Eller få råd, stöd och pepp av en erfaren livsstilscoach som kan hjälpa dig med mat, träning och motivation? Här kan du umgås en kortare eller längre stund per telefon, genom mejl eller på skärmen.

Göra inne och ute?

Snö och klarblå himmel? Bitande kyla? Eller lera och regn? Här hittar du aktiviteter du kan göra både inne och ute, på egen hand eller tillsammans med andra. Pröva månadens aktivitetsbingo, lär dig mer om våra olika diagnoser, starta en digital bokklubb eller en telefonkedja!

Bli en av oss

Vad kul att du hittat till vår sajt med träning, gemenskap och tips på aktiviteter under pandemin. Du vet väl att Riksförbundet HjärtLung arbetar för att alla med hjärt-, kärl- och lungsjukdom ska kunna ha ett bra liv året om?